Nu știu la tine cum este, dar de obicei, răspunsul este ….”Nu prea bine!”

Secretul este că ar fi benefic pentru tine (și nu numai) să găsești soluții să vă împăcați bine.

De ce spun asta? Pentru că există o legătură strânsă între relațiile bune cu oamenii din viața ta și sănătatea corpului și a creierului tău.

Studiile au arătat că sănătatea relațională are un impact semnificativ asupra stării de sănătate fizică și mentală a unei persoane. Între aceste studii, studiul Grant este semnificativ și a demonstrat această legătură extrem de puternică.

Dacă vei găsi soluții pentru a comunica mai bine cu oamenii din jurul tău, nu numai cu soacra, vei fi mult mai bine!

Schimbări în bine vei vedea în

  • Starea emoțională

Relațiile sănătoase pot contribui la bunăstarea ta emoțională. Sentimentul de conexiune, înțelegere și sprijin din partea celor din jur poate reduce stresul și anxietatea. Impactul pozitiv asupra sănătății mintale și a creierului nu se va lăsa așteptat.

  • Sistemul imunitar

Relațiile sociale bune și sprijinul social au fost asociate cu un sistem imunitar mai puternic. Astfel scade riscul de a dezvolta afecțiuni asociate cu imunitatea scăzută, cum ar fi infecțiile și bolile cronice.

  • Gestionarea stresului

Relațiile sănătoase pot juca un rol important în gestionarea stresului. Când avem legături puternice cu cei din jurul nostru, putem beneficia de sprijin emoțional și practic în momentele dificile. Acest sprijin ajută la reducerea nivelului de stres și la protejarea corpului și a creierului de efectele negative ale stresului cronic.

  • Vei fi ferit de bolile degenerative ale creierului

Relațiile sociale satisfăcătoare susțin funcția cognitivă și proteja creierul împotriva deteriorării. Studiile arată că persoanele care se preocupă să aibă relații sociale active și mențin o rețea de conexiuni sociale au un risc mai mic de a dezvolta afecțiuni neurologice precum demența și boala Alzheimer.

  •  obiceiurile tale de îngrijire

Atunci când ești în relații mulțumitoare, îți este mai ușor să ai grijă de corpul tău, să adopți stiluri de viață sănătoase. De exemplu, poți fi motivat mai ușor să faci exerciții fizice regulate, să ai o alimentație echilibrată și să te ocupi de tine pentru a trăi sănătos.

Este important să-ți menționez că relațiile sănătoase nu se limitează doar la relații romantice, ci includ și relațiile de prietenie, familiale și comunitare. Investiția în relațiile sănătoase poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea corpului și a creierului pe termen lung.

Leave your vote

Write a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.